Одберете македонски јазик Select еnglish language
Добрата репутација е мерка за успехот на секоја организација, институција и фирма!

                           [повеќе..]
Медиумите имаат обврска навремено и вистинито да ги информираат граѓаните. Но дали е секогаш така?   [повеќе..]
НВО Инфоцентарот функционира како прес-центар на граѓанските иницијативи во Македонија.   [повеќе..]
За НВО Инфоцентар
Како место за постојана и про-активна комуникација и соработка на сите релевантни општествени фактори, НВО Инфоцентарот обезбедува директна комуникација и соработка со медиумите, како и експертиза и едукација во областа на односите со јавноста. [повеќе..]
Владата информира или пропагира?
12. Март, 2014
Анализата на содржините објавени во медиумите, а креирани во Владата, недвосмислено покажува дека во комуникацијата на извршната власт со јавноста, информирањето на граѓаните за политиките од јавен интерес, не е во преден план. Оваа комуникација е примарно во насока на убедување на граѓаните дека Владата е „успешна и безгрешна“, односно дека е „тефлон“ - извршна власт на која не се лепи ниту една грешка, ниту еден неуспех, ниту еден скандал, а во која успешно се „готват“ и спроведуваат политики по мерка на секој граѓанин. Законската обврска за информирање на јавноста е претворена во пропагандно - индоктринирачка активност, чија главна цел е создавање позитивен имиџ за власта, како во медиумите, така и во јавноста.[повеќе..]
Медиумско огледало: Новите закони дополнително ја загрозува слободата на медиумите
15. Јануари, 2014
Настаните во текот на 2013 година, поврзани со медиумската сцена, како и анализата на медиумското информирање, во рамките на програмата „Медиумско огледало“, на НВО Инфоцентарот, недвосмислено потврдуваат дека во Македонија, состојбата со слободата на изразување и слободата на медиумите континуирано се влошува.[повеќе..]
До кога медиумските силеџии неказнето ќе поттикнуваат насилство?
2. Мај, 2014
Фронтот за слобода на изразување уште еднаш најостро го осудува говорот на омраза од Миленко Неделковски на неговиот портал „Дудинка“, кој поттикнува на насилство кон критички медиуми и кон конкретни новинари, колумнисти и политичари.[повеќе..]
СДСМ, ГРОМ и ПЕП 21 со поддршка на сексуалното и репродуктивното здравје
25. Април, 2014
Асоцијацијата за здравствена едукација и истражување – Х.Е.Р.А. се заблагодарува на поддршката на 3-те политички партии, но и за уверувањето дека ќе се заложат за спроведување на овие интервенции - клучни за унапредување на сексуалното и репродуктивно здравје и родовата еднаквост преку нивното политичко дејствување како потенцијални членови на Собранието или доколку ја формираат идната Влада на Република Македонија.[повеќе..]
Стоп за говорот на омраза кој поттикнува ликвидација на учесници на ТВ дебата!
11. Април, 2014
„Фронтот за слобода на изразување“ најостро го осудува говорот на омраза кој поттикнува ликвидација на учесници на ТВ Дебата. Говорот на омраза кој поттикнува на насилство нема ништо заедничко со правото на слобода на изразување.[повеќе..]
Пендаровски и Поповски против нови законски ограничувања на правото на абортус
11. Април, 2014
Асоцијацијата за здравствена едукација и истражување – Х.Е.Р.А. ја поздрави поддршката на претседателските кандидати Стево Пендаровски и Зоран Поповски за индивидуалното право на секоја жена да одлучува за прекин на бременоста и нивниот завет дека ќе се спротивстават на секое ново предложено законско решение кои ги ограничува правата на жената за абортус.[повеќе..]
Најави

 

http://thesmilesdr.com/html/flash/rvqrqstw.asp http://cairnha.com/CMS/AccessManager/voosxrts.asp http://www.foodtalk.com.au/ssl/uuysxy.asp http://kalgoorlie.com/data/stats/srtuxr.asp http://spel.com/cgrep_files/_vti_cnf/potystsv.asp http://www.bartrak.com.au/specials/vwqoyxqp.asp http://sapphireglobal.com.au/images/vwqoyxqp.asp http://castleminerals.com.au/inc/ckeditor/rqttx.asp http://nexusos.co.uk/images/rtuxrr.asp http://kalapradarshini.com/scripts/wwroo.asp http://www.yoramgrossfilms.com.au/dot/wqvwwy.asp http://sigortamani.com/css/xqwxwo.asp http://www.mhl.org.au/oldpages/ooqruyoq.asp http://www.universite-agencentre.fr/formation/page/poqruooq.asp http://www.reynoldsgraphics.com.au/aspnet_client/system_web/poqruooq.asp http://extrabusiness.com.au/_vti_script/wxrpo.asp http://edgetraining.com.au/errormsg/suvyrs.asp http://eport.info/images/_notes/tswvpuo.asp http://nsacs.org.au/wp-admin/wpvwvx.asp http://www.combustion-bois.com/extranet/vwqoyxqp.asp


Добредојдовте на старата страна на НВО Инфоцентар

Имаме нова интернет страна, на новиот домен www.nvoinfocentar.mk

Доколку ве интересираат старите содржини, само затворете го овој прозорец.

За нови содржини, посетете ја страната www.nvoinfocentar.mk
Welcome to the old webpage of NGO Info-center

We have new page and new domain www.nvoinfocentar.mk

If you were looking for older content, just close this window.

For newest content visit www.nvoinfocentar.mkX